lied the future
Mercedes Gancedo, soprano
Ferran Albrich, baríton
Alexander Schmalcz, piano
Concert final de l'Acadèmia amb el professor Matthias Goerne
icon day bDilluns 22 d'agost, 18:00 h
ticket
 
 
icon programRepertori
 
Gustav Mahler
 
Des Knaben Wunderhorn (selecció)
Der Schildwache Nachtlied
Rheinlegendchen
Wo die schönen Trompeten blasen
Verlorne Müh’!
Trost im Unglück
Lob des hohen Verstandes
Wer hat dies Liedlein erdacht?
Es sungen drei Engel
Des Antonius von Padua Fischpredigt
Das irdische Leben
Urlicht
Revelge
Der Tamboursg'sell
 
Mercedes Gancedo
Mercedes Gancedo

La soprano argentina va realitzar estudis superiors de cant al I.S.A Teatro Colón de Buenos Aires i va continuar la seva formació a Europa amb Eduard Giménez, Alicia Nafé, Teresa Berganza, Mirella Freni, Montserrat Caballé i Cecilia Bartoli, entre d'altres. Ha cantat els papers d'Elle (La voix humaine), Prilepa (Pikovaia Dama), Pamina i Papagena (Die Zauberflöte), Barbarina (Le nozze di Figaro) o Micaela (Carmen), al Gran Teatre del Liceu, el Festival Castell de Perelada, el Theater am Delphi (Berlin), el Teatro Campoamor de Oviedo, el Teatro Jovellanos de Gijon o La Farándula de Sabadell, entre d'altres. La seva carrera com a liederista l'ha portat a cantar a festivals i sales com l'Oxford Lieder, la Schubertiada, la Fundación Juan March, el LIFE Victoria, el Barcelona Obertura Spring Festival, el Palau de la Música Catalana o L’Auditori de Barcelona.

Ferran Albrich
Ferran Albrich

Nascut el 1990, inicià els estudis musicals com a violoncel·lista i es graduà a Detmold (Alemanya). El 2013 inicià els estudis de cant a Alemanya i els finalitzà el 2019 al Conservatori del Liceu. A partir de 2020 debuta en alguns dels escenaris més destacats de la lírica a Catalunya com la Schubertíada, el Barcelona Obertura Spring Festival, el Festival de Peralada, L'Auditori o el Palau de la Música. En l'àmbit de l'òpera ha interpretat els papers de Marcello (La bohème) o El Fraile (Los Comuneros). En l'àmbit del lied ha interpretat cicles com Lieder eines fahrenden Gesellen i Kindertotenlieder de Mahler, Don Quichotte à Dulcinée de Ravel,  Liederkreis op.24 i op.39 de Schumann, Vier ernste Gesänge de Brahms, An die ferne Geliebte de Beethoven, Fêtes Galantes de Debussy, Tel jour telle nuit de Poulenc o Old American Songs de Copland.

Alexander Schmalcz
Alexander Schmalcz
Alexander Schmalcz

Alexander Schmalcz va rebre les seves primeres classes de piano com a corista al Dresden Kreuzchor; va estudiar als Conservatoris de Dresden i Utrecht i a l'Escola Guildhall de Música i Drama de Londres. Ha guanyat nombrosos premis, incloent el concurs Nederlands Impressariat l'any 1995 (juntament amb el seu trio de piano) i el Premi Gerald Moore i el Premi d'acompanyant Megan Foster el 1996. Actua regularment a les sales de concert més importants com ara el Wigmore Hall de Londres, la Schubertíada a Schwarzenberg, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Royal Opera House de Londres o el Kennedy Center de Washington DC. Treballa regularment amb cantants com Matthias Goerne, Peter Schreier, Grace Bumbry, Konrad Jarnot o Stephan Loges. Els seus companys de música de cambra inclouen el Petersen Quartet i el violoncel·lista Claus Reichardt. És professor al Conservatori Robert Schumann a Düsseldorf des de 1999.