Quartet Casals
Christian Blackshaw, piano
Obres de Xostakóvitx i Dvořák
icon day bDiumenge 28 d'agost, 19:30 h
ticket
 
Fidels a la seva cita de cada any el Quartet Casals clourà la 30a edició de la Schubertíada. Enguany els seus membres han volgut sumar-se a la festa interpretant el Quintet amb piano, op. 81 d’Antonín Dvořák, una de les obres més festives de tot el repertori de la música de cambra. Ens complau que ho facin amb el pianista Christian Blackshaw, un artista refinat i sensible.
 
icon programRepertori
 
Dmitri Xostakóvitx
 
Quartet per a cordes n. 1 en do major, op. 49
 
Antonín Dvořák
 
Quintet per a piano n. 2 en la major, op. 81
 
Quartet Casals
Quartet Casals

Vera Martínez Mehner i Abel Tomàs, violins | Jonathan Brown, viola | Arnau Tomàs, violoncel

Guanyador dels primers premis dels Concursos Internacionals de Londres i d’Hamburg (concurs Brahms), el Quartet Casals ha esdevingut un dels quartets de corda més importants de la seva generació. Ha actuat de manera assídua a les sales Wigmore Hall, Carnegie Hall, Musikverein de Viena, Kölner Philarmonie, Cité de la Musique de Paris, Concertgebouw d’Amsterdam i Philarmonie de Berlín, i a la Schubertiade Schwarzenberg. Ha rebut una profunda influència de compositors vius de la nostra època com György Kurtag i ha realitzat estrenes mundials de notables compositors espanyols de l’actualitat.El més destacat de les seves pròximes temporades inclou el cicle dels deu últims quartets de Mozart així com altres projectes centrats en els compositors hongaresos Bartók, Ligeti i Kurtág. Ha estat reconegut com a ambaixador cultural per part de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut Ramon Llull.

Christian Blackshaw
Christian Blackshaw

Christian Blackshaw, un pianista profundament apassionat i sensible, és celebrat per la incomparable musicalitat de les seves actuacions. Després d'estudiar al Royal College de Manchester i a la Royal Academy de Londres, va ser el primer pianista britànic a estudiar al Conservatori de Leningrad. Ha actuat a tot el món i en festivals com a recitalista i solista, amb directors de renom com Valery Gergiev, Simon Rattle, Gianandrea Noseda, Yuri Temirkànov o Neville Marriner. La seva aclamada integral de Sonates per a piano de Mozart va ser enregistrada pel Wigmore Hall de Londres i publicada en quatre volums. Els crítics han estat unànimes en els seus elogis, descrivint aquests enregistraments com a "captivadors", "màgics" i "magistrals". Ha estat artista resident al Wigmore Hall.