Maria Florea, violí
Elena Rey, violí
Abel Tomàs, violí
Bernat Prat, violí
Helena Satué, violí
Vera Martínez Mehner, violí
Johann Sebastian Bach | Integral de les sonates i partites per a violí sol
icon day bDissabte 27 d'agost, 19:30 h
ticket
CONCERT HOMENATGE ALS PROFESSIONALS DE LA SALUT

La Schubertíada dedica aquest concert als professionals de la salut, en reconeixement a la seva tasca, dedicació i coratge al llarg de més de dos anys de pandèmia de COVID-19, i ho fa en col·laboració amb la Fundació Galatea, creada l'any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya per vetllar per la salut i benestar de tots els professionals de la salut (medicina, infermeria, veterinària, farmàcia, psicologia, odontologia i treball social).

Si voleu col·laborar amb la Fundació Galatea, podeu fer les vostres aportacions a través de la fila 0 escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 
 
icon programRepertori
 
Johann Sebastian Bach
 
Sonata n. 1 en sol menor, BWV. 1001
Partita n. 1 en si menor, BWV. 1002
Sonata n. 2 en la menor, BWV. 1003
Partita n. 2 en re menor, BWV. 1004
Sonata n. 3 en do major, BWV. 1005
Partita n. 3 en mi major, BWV. 1006
 

Concert patrocinat per

Caixa Enginyers

En col·laboració amb

Fundacio Galatea
 
Maria Florea
Maria Florea

Nascuda a Esparreguera el 1993, va començar a estudiar música amb el seu pare, el violoncel·lista Cristian Florea, i als set anys va oferir el seu primer concert com a solista. Després d'estudiar a l'Escuela Superior de Música Reina Sofia de Madrid ha estudiat a la Royal Academy of Music de Londres i a la Universitat Mozarteum de Salzburg; actualment realitza un Màster d'Especialització per a Solistes a la Musik- Akademie de Basel. Ha tocat com a solista els concerts per a violí i orquestra de repertori; recentment ha participat a una gira de quatre setmanes a la Xina interpretant el concert de Mendelssohn. El 2017 va debutar com a solista al Teatre Monumental de Madrid i el 2019 va debutar a L'Auditori junt amb l’OBC dins del festival Emergents. Maria forma part del Trio DaVinci i del Quartet Altimira.

Elena Rey
Elena Rey

Elena Rey Rodríguez és membre fundadora del Dalia Quartet i del Trio Lorca. Guardonada en diferents concursos, duu a terme una carrera tant solística com de cambra que la vinculen amb un ampli ventall d’artistes. És membre de l’Orquestra Da Camera i BCN216 i ha estat convidada com a cap dels segons violins a orquestres com la del Palau de les Arts o la Sinfónica de Castilla y León entre d'altres, i col·laborà amb Sílvia Pérez Cruz a “Entre cuerdas“, projecte que engloba diversos estils musicals. Nascuda a Barcelona el 1986, començà els seus estudis musicals a l’edat de nou anys amb Mª Victoria Fernández, prosseguint-los amb Gonçal Comellas, Kai Gleusteen i membres del Quartet Casals. Posteriorment estudià a l’Escuela Superior de Música Reina Sofía. Toca un José Contreras (1770) cedit generosament per Lutheria Trapiella S.L.

Abel Tomàs
Abel Tomàs

Va néixer a Barcelona el 1980. Va estudiar a l'Escuela Superior de Música Reina Sofía i posteriorment a la Hochschule für Musik de Colònia. La seva formació cambrística ha estat profundament influenciada pels mestres Walter Levin, Rainer Schimdt i György Kurtág. Ha estat premiat en diversos concursos nacionals i internacionals a Espanya i Argentina. Com a solista ha actuat amb diverses orquestres i ha fet nombrosos recitals amb pianistes com Orly Shaham, Miri Yampolsky, Amir Katz o Eldar Nebolsin, i ha col·laborat amb altres músics com Gérard Caussé, Marta Gulyas, Suguru Ito i Alexander Melnikov. Als setze anys va entrar a formar part del Quartet Casals, i des del 2009 és membre fundador del Ludwig Trio. Abel Tomàs imparteix classes de música de cambra a l´Escola Superior de Música de Catalunya, i és professor convidat a diversos conservatoris.

Bernat Prat
Bernat Prat

Nascut a Capellades l’any 1992, Bernat Prat Sabater inicià els estudis musicals amb els seus pares i els de violí amb Sergi Bello a l’Escola de Música de Capellades. Va ser alumne de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i posteriorment va continuar els seus estudis a la Hochschule für Musik de Basilea. La seva formació musical ha estat profundament influenciada per Rainer Schmidt i Hatto Beyerle. Des del 2014 és membre fundador del Cosmos Quartet, formació amb la qual manté una intensa activitat artística tocant arreu d’Europa. El quartet ha guanyat el primer premi al concurs Irene Steels-Wilsing String Quartet Competition de Heidelberg, el tercer premi al concurs Carl Nielsen International Chamber Music Competition de Copenhagen i el premi Artis Quartet Preis a Viena entre d’altres. Actualment és professor de música de cambra al Conservatori Superior de Música d'Aragó (CSMA).

Helena Satué
Helena Satué

La violinista Helena Satué va començar a estudiar violí a l'edat de cinc anys. Després d'obtenir els seus títols al Conservatori de Barcelona i l'Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, i posteriorment al Conservatori Nacional de París, se segueix perfeccionant a la Hochschule für Musik de Colònia i obté el Màster el 2011. Situada a l'elit de joves músics espanyols, la crítica l'ha descrita com una violinista de condicions excepcionals, amb un domini absolut i virtuós de l'instrument, i de primer nivell per la seva refinada i elegant tècnica. Va guanyar el seu primer concurs als dotze anys; li van seguir nombrosos premis i recompenses en diversos concursos nacionals i internacionals. És membre del Cosmos Quartet. Des del 2011 es professora de violí a l'Escola Superior de Música de Catalunya.

Vera Martínez Mehner
Vera Martínez Mehner

Va néixer a Madrid i va estudiar a l'Escuela Superior de Música Reina Sofía i a la Hochschule für Musik de Colònia. Va aconseguir el títol de postgraduat a Alemania ja com a membre del Quartet Casals. Ha guanyat importants premis com el Primer premi i Premi especial a la millor interpretació clássica del Concurs Internacional Kloster Schöntal (1995) i el segon premi al Concurs Internacional de violí Henry Wieniawsky a Polònia (1997). Com a solista ha actuat amb diverses orquestres, i ha tocat en concerts de música de cambra amb Gérard Caussé, Harald Schoneweg, Marta Gulyàs i el seu germà Claudio Martínez Mehner. Com a membre del grup Funktion fa regularment concerts de música contemporánia. En l´actualitat és professora de violí i música de cambra a l´Escola Superior de Música de Catalunya, i també és convidada a fer classes magistrals a Europa i els Estats Units.