Julie Fuchs, soprano
Daniel Heide, piano
Mélodies de Fauré i Poulenc
Quartet Atenea
Ros Marbà | Quartet tardoral
Matthias Goerne, baríton
Alexander Schmalcz, piano
Schubert | Die schöne Müllerin
icon day bDiumenge 21 d'agost, 18:30 h
ticket
COMMEMORACIÓ DE LA 30a EDICIÓ DE LA SCHUBERTÍADA
Homenatge al Dr. Jordi Roch
 
icon programRepertori
 
Julie Fuchs, soprano i Daniel Heide, piano
 
Gabriel Fauré
Le papillon et La fleur, op. 1/1
Les roses d'Ispahan, op. 39/4
Au bord de l‘eau, op. 8/1
 
Francis Poulenc
Fiançailles pour rire, FP. 101
 
Quartet Atenea
 
Antoni Ros Marbà | Quartet tardoral
estrena mundial, dedicat a Jordi Roch
Matthias Goerne, baríton i Alexander Schmalcz, piano
 
Franz Schubert | Die schöne Müllerin, D. 795
 
Matthias Goerne
Matthias Goerne

Matthias Goerne és convidat regularment als festivals i auditoris més importants del món, com el Wigmore Hall de Londres o el Carnegie Hall de Nova York. En la seva important carrera com a intèrpret de lied l'han acompanyat pianistes com Pierre-Laurent Aimard, Leif Ove Andsnes, Alfred Brendel, Christoph Eschenbach, Elisabeth Leonskaja o Alexander Schmalcz. Des que va debutar com a cantant d'òpera al Festival de Salzburg el 1997 com a Papageno (Die Zauberflöte), ha estat convidat per actuar a la ROH de Londres, el Teatro Real de Madrid, la Semperoper de Dresden, la Metropolitan Opera House de Nova York o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Ha interpretat entre d'altres els papers wagnerians de Wolfram (Tannhäuser) i Kurwenal (Tristan und Isolde) i els protagonistes de Lear d'Aribert Reimann o Wozzeck d’Alban Berg.

Alexander Schmalcz
Alexander Schmalcz

Alexander Schmalcz va rebre les seves primeres classes de piano com a corista al Dresden Kreuzchor; va estudiar als Conservatoris de Dresden i Utrecht i a l'Escola Guildhall de Música i Drama de Londres. Ha guanyat nombrosos premis, incloent el concurs Nederlands Impressariat l'any 1995 (juntament amb el seu trio de piano) i el Premi Gerald Moore i el Premi d'acompanyant Megan Foster el 1996. Actua regularment a les sales de concert més importants com ara el Wigmore Hall de Londres, la Schubertíada a Schwarzenberg, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Royal Opera House de Londres o el Kennedy Center de Washington DC. Treballa regularment amb cantants com Matthias Goerne, Peter Schreier, Grace Bumbry, Konrad Jarnot o Stephan Loges. Els seus companys de música de cambra inclouen el Petersen Quartet i el violoncel·lista Claus Reichardt. És professor al Conservatori Robert Schumann a Düsseldorf des de 1999.

Julie Fuchs
Julie Fuchs

Un "animal d'escena" (Musik & Theater) amb "un timbre voluptuós i coloratura virtuosística" (Diapason), la soprano francesa Julie Fuchs s'ha fet un nom com una de les cantants d'òpera més interessants de la seva generació, enlluernant el públic de tots els teatres d'òpera del món. Guanyadora de tres Victoires de la Musique, i Chevalier de l'ordre des Arts et des Lettres, el seu repertori va des del Barroc fins a la música contemporània, amb especial atenció a Mozart i les heroïnes del Bel Canto. La temporada 2022/23, Julie farà el seu debut com a Giulietta (I Capuleti e i Montecchi) a l'Òpera de París, com a Cleopatra (Giulio Cesare) a De Nationale Opera a Amsterdam i com a Juliette (Roméo et Juliette) a l'Opernhaus de Zuric, on també interpretarà Norina (Don Pasquale). A més, cantarà Poppea (L'incoronazione di Poppea) al Gran Teatre del Liceu i en concert a tota Europa. El seu següent àlbum es publicarà a la tardor del 2022.

Daniel Heide
Daniel Heide

És un dels pianistes acompanyants i de cambra més sol·licitats de la seva generació, que ofereix concerts per tota Europa i Àsia des de la seva graduació a la Hochschule für Musik “Franz Liszt” de Weimar. Entre els seus cantants habituals hi ha Andrè Schuen, Christoph Prégardien o Roman Trekel; ha tocat també amb Marie Seidler, Hanno Müller-Brachmann, Luca Pisaroni, Ruth Ziesak, Katharina Konradi i Konstantin Krimmel. En el terreny de la música de cambra ha fet concerts amb solistes com Tabea Zimmermann, Antje Weithaas, Wolfgang Emanuel Schmidt, Jens Peter Maintz, Friedemann Eichhorn, Barbara Buntrock, Julian Steckel o Konstanze von Gutzeit. El seu CD “Poêmes” amb la mezzosoprano Stella Doufexis, amb cançons de Claude Debussy, va rebre el Premi de la Crítica Discogràfia Alemanya 2013 i el CD amb Andrè Schuen, amb lieder de Robert Schumann, Hugo Wolf i Frank Martin, el premi ECHO Klassik 2016 com a jove artista de l'any.

Quartet Atenea
Quartet Atenea
Quartet Atenea

Gil Sisquella i Jaume Angelès, violins | Bernat Santacana, viola | Iago Domínguez, violoncel

Format el 2019, el Quartet Atenea va néixer amb l'objectiu d'explorar i donar vida al vast i fantàstic món del repertori per a quartet de corda. Ha rebut formació principalment de membres del Quartet Casals i també de músics com Heinz Holliger, Heime Müller i Donald Weilerstein. Actualment, el quartet continua el seu desenvolupament musical a la Hochschule für Musik de Basilea. L'octubre de 2020 van inaugurar el 16è Festival de Musique de Wissembourg (França); a l'estiu de 2021 el quartet va actuar a l'Auditorium Lo Squero de Venècia i va participar en el DeltaChamber Music Festival de les Terres de l'Ebre i en el Pòdium Matadepera. També ha actuat en auditoris com la Fundación Juan March, a Madrid, o al Teatre Calderón de Valladolid.