Johannes Martin Kränzle, baríton
Hilko Dumno, piano
Lieder i balades de Loewe, Schumann, Schubert, Wolf i Klein
icon day bDilluns 22 d'agost, 20:30 h
ticket
 
Aquest baríton alemany és un referent entre els cantants wagnerians. Aquest estiu ha volgut estar present a Vilabertran perquè, ja des dels seus temps d'estudiant, manté una forta vinculació a la cançó poètica i, en especial, amb les balades. Aquestes cançons de caràcter més dramàtic i amb gran ambició narrativa, que inclouen personatges obscurs i efectes dramàtics de gran intensitat, són comparables a petites òperes, al cap i a la fi. El carisma de Kränzle i el seu domini de l'escenari amb un caràcter extravertit fan molt atractives les seves actuacions. El programa inclou una raresa: un cicle cantat en jiddisch amb cançons que semblen extretes de l'obra “El violinista a la teulada”. Un gran mestre que ens visita per primera vegada.
 
icon programRepertori
 
Carl Loewe
 
Herr Oluf, op. 2/2
Odins Meeresritt, op. 118
Edward, op. 1/1
 
Robert Schumann
 
Belsatzar, op. 57
 
Franz Schubert
 
Der Zwerg, D. 771
Hugo Wolf
 
Selbstgeständnis, M. 52
Bei einer Trauung, M. 51
Der Tambour, M. 5
Zur Warnung, M. 49
Abschied, M. 53
 
Richard Rudolf Klein
 
Zwölf Lieder nach alten jiddischen Weisen
 
Johannes Martin Kränzle
Johannes Martin Kränzle

Nascut a Augsburg, va estudiar violí i direcció de teatre musical, i després d'estudiar cant amb Martin Gründler a Frankfurt va cantar les primeres òperes a Dortmund, Hannover i l'Òpera de Frankfurt. S'ha convertit en un dels barítons especialitzats en papers de caràcter més importants de la seva generació. Actua regularment als principals escenaris com els festivals de Salzburg, Bayreuth, Bregenz, Glyndebourne i Lucerna o els teatres d'òpera de Londres, París, Milà, Madrid, Zuric, Ginebra, Berlín, Munic, Hamburg, San Francisco o Nova York. El baríton es dedica regularment a fer recitals i cantar oratoris. El 1997 la seva òpera de cambra Der Wurm va ser guardonada amb un premi i es va estrenar en la competició de composició a Berlín. Des de 2016 la seva última composició, Lieder um Liebe, ha estat interpretada en nombroses ocasions a Alemanya i a l'estranger.

Hilko Dumno
Hilko Dumno

Hilko Dumno és professor de lied a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst de Frankfurt, on va ser alumne després d'estudiar piano a la Hochschule für Musik de Detmold. Els artistes amb els quals treballa regularment per tota Europa inclouen Christoph Prégardien, Hedwig Fassbender, Julia Kleiter i Johannes Martin Kränzle. Ha actual al Festival Schleswig-Holstein, la Schubertiade Schwarzenberg, el Festival de Música de Dresden, el Festival de Lucerna, el Festival Amadeus de Ginebra i l'Òpera de Frankfurt. Els seus èxits artístics estan documentats amb enregistraments a les emissores de ràdio NDR, Hessische Rundfunks i Radio Suisse Romande i amb diversos CD com Songs of Love and Death amb Hedwig Fassbender, l'Italienisches Liederbuch amb Christoph Prégardien i Julia Kleiter i l'elogiat Das ewige Rätsel amb Johannes Martin Kränzle.