lied the future
Catriona Morison, mezzosoprano
Ammiel Bushakevitz, piano
Lara Fernández, viola
Lieder de Brahms, Strauss, Viardot i Mahler
icon day bDimarts 16 d'agost, 20:30 h
 
Poques vegades s’escolta una sintonia tan directa d’un intèrpret amb un compositor com en el cas de Catriona Morison amb Johannes Brahms. La subtil malenconia de les seves melodies es fonen a la perfecció amb la veu embolcallant de la mezzo escocesa, una cantant humil i autèntica com poques que transmet de manera honesta les emocions més recòndites. El repertori inclou dues joies com són les cançons de l'op. 91 amb acompanyament de viola i piano i el cicle commovedor de cançons de Gustav Mahler sobre texts del poeta Friedrich Rückert.
 
icon programRepertori
 
Johannes Brahms
 
An die Nachtigall, op. 46/4
Meine Liebe ist grün, op. 63/5
Auf dem Kirchhofe, op. 105/4
Immer leiser, op. 105/2
Von ewiger Liebe, op. 43/1
 
Zwei Gesänge, op. 91
 
Richard Strauss
 
Fünf Lieder, op. 15
 
Pauline Viardot
 
In der Frühe, VWV. 1090
Nixe Binsefuß, VWV. 1132
Der Gärtner, VWV. 1097
 
Gustav Mahler
 
Rückert Lieder
 
Catriona Morison
Catriona Morison
Catriona Morison

Guanyadora el 2017 del concurs BBC Cardiff Singer of the World en les categories Singer of the World i Song Price, la mezzosoprano escocesa-alemanya Catriona Morison va ser membre de l'Òpera de Wuppertal des del 2016 fins al 2018, passant a ser-ne artista resident posteriorment. Hi ha cantat una àmplia varietat de papers, incloent Nicklausse (Les contes d'Hoffmann), Charlotte (Werther), Hänsel (Hänsel und Gretel), Maddalena (Rigoletto) i Cherubino (Le nozze di Figaro). A les sales de concerts, va debutar als BBC Proms el 2019 cantant les Sea Pictures d'Elgar. Com a recitalista, treballa regularment amb Malcolm Martineau, Simon Lepper o Joseph Middleton, en sales i festivals com el Wigmore Hall, el Festival Internacional d'Edimburg, el Leeds Lieder Festival i el Weimarer Meisterkurs; recentment va ser BBC Radio 3 New Generation Artist.

Ammiel Bushakevitz
Ammiel Bushakevitz

Nascut a Jerusalem, va començar a tocar el piano als quatre anys. Apassionat per la cançó poètica des de molt jove, és reconegut internacionalment com a un dels millors acompanyants de la seva generació i actua regularment en destacats auditoris a Europa, Amèrica del Nord, Àfrica, Àsia i Austràlia. Va començar els seus estudis a Sud-àfrica, on es va criar, i va estudiar després a la Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” de Leipzig i al Conservatori Nacional de Música de París. Ammiel és guanyador de nombrosos concursos, incloent-hi el del Wigmore Hall a Londres o el de l'Hugo-Wolf-Akademie de Stuttgart. Un dels últims estudiants privats de Dietrich Fischer-Dieskau, col·labora amb Thomas Hampson a l'Academia de Lied a Heidelberg. A més de les seves activitats com a pianista, Ammiel també es dedica a la musicologia i està especialitzat en la investigació sobre Schubert i Wagner.

Lara Fernández
Lara Fernández

Estudia a Sòria i Madrid i continua la seva formació a Saragossa i a la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" de Berlín. Ha rebut, entre d'altres, el Primer premi en el 80è Concurso de Jóvenes Intérpretes de España. En l’apartat de música de cambra, ha estat semifinalista en el Concurs de Ginebra i ha guanyat el Primer premi de la Irene Steels-Wilsing Competition (Heidelberg, 2018). Ha rebut Becas d’IberCaja, el Govern d’Aragó i la Irene Steels-Wilsing Stiftung. Ha actuat en importants sales i festivals d’Europa i Asia, formant part d'orquestres com la Joven Orquesta Sinfónica de Castilla y León, BCN216, l'Aurora Orchestra Festival i la Orquesta de Cámara Reina Sofia. Com a solista ha actuat amb l'Orquestra Do Norte, la Madrid Sinfonietta Orchestra o la Musethica Orchestra Festival. Des del 2016 és membre del Cosmos Quartet, formació que forma part de l’Academia European Chamber Music Academy.