Christoph Prégardien, tenor
Julius Drake, piano
Lieder de Schubert, Wolf i Schumann
icon day bDivendres 12 d'agost, 20:30 h
 
Dichterliebe - L’amor del poeta és un dels cicles més destacats de tot el repertori. En ell Robert Schumann posa la seva música al servei de la poesia de Heinrich Heine, que sintetitza molts dels tòpics de l’amor romàntic, però amb un tractament distanciat, irònic i clarament modern. La intuïció i l'alè poètic que el mestre Christoph Prégardien sap insuflar a totes les seves interpretacions ens oferiran una vetllada d’autèntic luxe. El toc personal que sempre sap introduir el pianista Julius Drake brillarà ben segur en les singulars cançons de Schubert I Wolf que també sonaran al programa.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
 
Willkommen und Abschied, D. 767
An die Leier, D. 737
Im Haine, D. 738
Alinde, D. 904
An die Laute, D. 905
 
Hugo Wolf
 
Der Musikant, E. 2
Verschwiegene Liebe, E. 3
Das Ständchen, E. 4
Begegnung, M. 8
Auf ein altes Bild, M. 23
Anakreons Grab, G. 29
Ganymed, G. 50
 
Robert Schumann
 
Dichterliebe, op. 48
 
Christoph Prégardien
Christoph Prégardien

Precís control vocal, dicció clara, musicalitat intel·ligent i l'habilitat d'arribar al cor amb tot el que canta assegura a Christoph Prégardien un lloc entre els més importants tenors lírics del món. Actua regularment amb orquestres d'arreu, incloent-hi les Filharmòniques de Viena i de Berlín, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, l'Orquestra del Concertgebouw d'Amsterdam, la Staatskapelle de Dresden o la Gewandhausorchester de Leipzig. El seu ampli repertori orquestral inclou els grans oratoris barrocs, clàssics i romàntics, així com obres del segle XVII (Monteverdi, Purcell, Schütz) i del XX (Britten, Killmayer, Rihm, Stravinsky). Especialment apreciat com a cantant de lied, els seus compromisos aquesta temporada inclouen concerts a Londres, Berlín, Hong Kong, Amsterdam, Quebec i Mont-real, entre d'altres.

Julius Drake
Julius Drake

Julius Drake viu a Londres i gaudeix d'una reputació internacional com un dels millors instrumentistes del seu camp, col·laborant amb molts dels principals artistes del món. The New Yorker l'ha descrit com un “pianista acompanyant sense parió”. Apareix regularment en els principals auditoris i festivals de música. El seu apassionat interès per la cançó ha generat invitacions per dissenyar sèries de cançons per al Wigmore Hall de Londres, la BBC i el Royal Concertgebouw, Amsterdam. La seva sèrie anual de recitals de cançons – Julius Drake and Friends – a l'històric Middle Temple Hall de Londres, ha presentat recitals amb molts cantants destacats com Thomas Allen, Olaf Bär, Ian Bostridge, Angelika Kirchschlager, Iestyn Davies, Veronique Gens, Felicity Lott, Simon Keenlyside, Christopher Maltman o Christoph Prégardien.