Montserrat Torrent Serra, orgue
Armida Quartett
Obres de Boyvin, Soler, Kerll i Bach
 
No cada dia es pot presentar el debut d’una artista de 96 anys: enguany és el cas de l’organista Montserrat Torrent, una llegenda del seu instrument I referent femení en un món tancat a les dones. L’epicentre del programa és l’opus magnum de Johann Sebastian Bach, L’art de la fuga, que interpretarà l'Armida Quartett, considerat un dels millors quartets de corda d’Europa en l’actualitat; Torrent hi dialogarà des de l’orgue presentant obres contemporànies de Bach. Tot en el marc inigualable i majestuós de la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries.
 
icon programRepertori
 
Jacques Boyvin
 
Suite de second ton
 
Pare Antoni Soler
 
Sonata en sol major n. 64
 
Johann Kaspar Kerll
 
Battaglia imperial
 
Johann Sebastian Bach
 
L'art de la fuga, BWV. 1080
 
Montserrat Torrent
Montserrat Torrent

Montserrat Torrent és una de les intèrprets més destacades del nostre país. Les seves actuacions a l’orgue han estat i continuen sent un referent del més alt nivell, tant pel seu rigor acadèmic com per la seva calidesa i musicalitat. Als anys seixanta va ser pionera de la renovació d’un món de l’orgue entrat en decadència a conseqüència de la postguerra, en un moment en què ser organista, i especialment sent dona, significava nedar a contracorrent. Així i tot, anys més tard el seu llegat és enorme, i són innombrables els orgues que ha tocat i els deixebles que ha tingut. La Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Música i un doctorat Honoris Causa són alguns dels reconeixements que ha assolit, però el més extraordinari de Montserrat Torrent és que als 95 anys continua amb una activitat imparable oferint concerts i fent enregistraments arreu. Un prodigi de la natura de què encara podem gaudir.

Armida Quartett
Armida Quartett

Martin Funda i Johanna Staemmler, violins | Teresa Schwamm-Biskamp, viola | Peter-Philipp Staemmler, violoncel

Amb el seu espectacular triomf en el Concurs Internacional de l'ARD a Munic el 2012, on va guanyar el Primer Premi, el Premi del públic i sis premis més, el jove quartet de corda de Berlín va iniciar una carrera musical única. La BBC els va presentar de 2014 a 2016 com a part de la sèrie "New Generation Artists", i en la temporada 2016/17 van formar part de la sèrie "Rising Stars". Han estudiat amb antics membres de l'Artemis Quartett i Rainer Schmidt (Hagen Quartet). Ha actuat amb gran èxit al Concertgebouw d'Amsterdam, la Philharmonie de Berlín i el Wigmore Hall de Londres. Treballar amb col·legues com Thomas Hampson, Martin Fröst, Tabea Zimmermann o Jörg Widmann és una inspiració per a ells. El quartet imparteix classes magistrals a Alemanya i a l'estranger, i col·laboren amb programes socials i projectes juvenils, incloent-hi Rhapsody in School i Yehudi Menuhin Live Music Now.