Manuel Walser, baríton
Akemi Murakami, piano
Schubert | Winterreise
icon day bDijous 18 d'agost, 20:30 h
 
Manuel Walser es va presentar el 2015 a la Schubertíada i després de diverses actuacions en els darrers anys torna ara convertit en un dels barítons joves més consolidats i personals entre els especialitzats en el gènere del lied i en particular en l’univers de Franz Schubert. És doncs tota una fita que ho faci amb el Winterreise, el cicle que continua fascinant per la seva riquesa expressiva i els seus secrets que es desvelen en cada nova audició d’aquesta obra mestra. Ens complau especialment que per l’ocasió Walser hagi proposat com a acompanyant Akemi Murakami, una jove pianista japonesa que d’aquesta manera debuta a Vilabertran.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
 
Winterreise D. 911
 
Manuel Walser
Manuel Walser

Manuel Walser és un dels barítons més sol·licitats de la seva generació i es caracteritza per la seva versatilitat en l'àmbit de la cançó, el concert i l'òpera. Entre els seus tutors i professors més importants hi ha Thomas Quasthoff, Brigitte Fassbaender i Wolfram Rieger. Ha guanyat concursos d'òpera i de lied, entre ells el Concurs Internacional Stella Maris o el Premi del públic al concurs Das Lied. Durant les cinc temporades que va ser membre de l'Òpera de Viena, fins al 2019, va interpretar entre d'altres els papers de Schaunard (La bohème), Masetto (Don Giovanni), Harlekin (Die tote Stadt) o Publio (La clemenza di Tito). Ha cantat, entre d'altres auditoris, al Concertgebouw d'Amsterdam, la Philharmonie de Berlín, la Semperoper de Dresden, el Musikverein de Viena i el Festival de Salzburg. La Konzerthaus de Viena el va presentar la temporada 2019-2021 com a "Great Talent".

Akemi Murakami
Akemi Murakami

Akemi Murakami, nascuda al Japó, és una de les acompanyants de lied i cambra més reconegudes de la seva generació. Entre d'altres, acompanya cantants com Benjamin Appl, Thomas E. Bauer, Daniel Behle, Angelika Kirchschlager i Manuel Walser. Actua com a solista o com a acompanyat de música de cambra i lied en nombrosos concerts i festivals, com el Heidelberger Frühling, el Festival d'Aldeburgh, la Chapelle Musicale Reine Elisabeth a Waterloo, la Konzerthaus de Berlin, el Prinzregententheater de Munic, la Markgräfliches Opernhaus de Bayreuth, la Brucknerhaus de Linz o l'Òpera de Lilla. Ha fet gires de concerts a Suïssa, Itàlia, Anglaterra i Japó. Akemi Murakami es va graduar a la Hochschule für Musik und Theater de Munic. És l'iniciadora i directora artística de la sèrie de recitals de lied LIEDERLEBEN, amb seu a la Residenz de Munic.