ticket CB
Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana
Jordi Armengol, piano
Anna Romaní, stage direction
Bernat Cot, actor and dramaturgy
Xavier Puig, conductor
Lieder for choir by Schubert and others
A Schubertiade
Thursday 29 August 20:30 h
sold out
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
Les schubertíades que van viure Schubert i els seus amics, autèntiques celebracions de la música, inspiren aquest concert, que recrea l'atmosfera que s'hi vivia. Al programa hi trobem lieder per a veu i piano, lieder per a cor i també, com es feia llavors, música de compositors contemporanis i admirats per Schubert.
 
icon programRepertoire
 
Franz Schubert
Des Tages Weihe, D. 763
Ständchen, D. 921
Trinklied, D. 183
Im Gegenwärtigen Vergangenes, D. 710
Frühlingstraum, D. 911/11
Der Tanz, D. 826
Ludwig van Beethoven
Das Göttliche, WoO. 185
Franz Schubert
Gott ist mein Hirt, D. 706
Gioachino Rossini
Salve Regina
Franz Schubert
Heidenröslein, D. 257
Joseph Haydn
Die Beredsamkeit, Hob. XXVc:4
Franz Schubert
Grab und Mond, D. 893
Abschied von der Erde, D. 829
Gott im Ungewitter, D. 985
 
Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana
Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un cor professional creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. Ha estat dirigit per Jordi Casas i Bayer, Josep Vila i Casañas i Simon Halsey. Actualment, Xavier Puig n’és el director i Jordi Armengol el pianista. Ha estat dirigit per grans mestres com René Jacobs, Marc Minkowski, Kent Nagano, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Daniel Barenboim, Christophe Rousset, Vladimir Jurowski, Daniele Gatti i Simon Carrington, i ha col·laborat amb els cantants Philippe Jaroussky i Mark Padmore. Des del 2010 és membre de The European Network for Professional Chamber Choirs (TENSO).

Jordi Armengol
Jordi Armengol

Born in Prats de Lluçanès, Barcelona, he began piano studies at Escolania de Montserrat, where he also studied violin and organ. He continued his piano training with Albert Attenelle and chamber music studies with Jordi Mora at the Escola de Música de Barcelona. In 1994 he earned a Recital diploma from the Guildhall School of Music & Drama in London and completed his studies in 1996 at the Conservatori Professional de Música de Tarragona, earning first prize. He then moved to Freiburg to study under Vitali Berzon. Armengol currently teaches piano and chamber music at the Escola de Música de Barcelona and serves as pianist of the Cor de Cambra of the Palau de la Música Catalana, conducted by Simon Halsey, with whom he has recorded a CD of choral and piano works by Cristòfor Taltabull. He frequently performs in recitals with soprano Elena Copons and baritone Josep Ramon Olivé.

Anna Romaní
Anna Romaní

Titulada en Interpretació de la Dansa i Coreografia per l’Institut del Teatre (2017), formada en música i arts plàstiques des de molt jove, però consagrada sobretot a la dansa, estudià tècnica clàssica, contemporània i tradicional, i s’especialitzà en dansa del Renaixement i del Barroc amb els millors mestres de l'àmbit internacional. Començà la seva activitat professional com a ballarina de les companyies franceses Ensemble Donaïres i L’Eventail, amb la qual treballa regularment. És coreògrafa i membre fundadora d’Els Pirates Teatre i de Xuriach (música i dansa antiga i tradicional). Com a creadora, es mou sempre en projectes interdisciplinaris, i ha creat diversos concerts escenificats amb els grups Diatessaron, Forma Antiqva, Ensemble Santenay, Il Profondo, La Sonorosa, Divina Mysteria, Mensa Sonora o Vespres d’Arnadí.

Bernat Cot
Bernat Cot

Llicenciat en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, també s’ha format en cant, dansa jazz i claqué. Entre els muntatges teatrals en els quals ha participat destaquen: Pares normals, dirigit per Sergi Belbel, al Teatre Poliorama (2022); Els secundaris, dirigit per Adrià Aubert, a El Maldà (2022); Cantando bajo la lluvia, dirigit per Àngel Llàcer, al Teatre Tívoli (2021-22); La tienda de los horrores, dirigit per Àngel Llàcer, al Grec (2019) i al Teatre Coliseum (2019-20); Pel davant i pel darrere, dirigit per Alexander Herold, al Teatre Borràs (2018); Gente bien de La Cubana, al Teatre Coliseum (2016-17) o Molt soroll per no res, dirigit per Àngel Llàcer, al Teatre Nacional de Catalunya (2015). És membre fundador d'Els Pirates Teatre, companyia amb la qual ha participat en la majoria dels espectacles i gestiona la sala de teatre El Maldà (2013).

Xavier Puig
Xavier Puig

Director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i l'Orquestra de Girona. Nascut a Cervera (1973), començà els estudis musicals amb el piano i el violí, estudià composició al Conservatori Professional de Badalona i direcció coral amb Josep Prats, Johan Duijck, László Heltay, Jordi Casas i Pierre Cao; amplià la formació orquestral amb Salvador Mas a Barcelona i amb Leopold Hager a la Universitat de Viena. Ha estat director assistent de la JONDE i de l’OBC, i convidat de diverses orquestres del país. És professor d’orquestra i direcció a l’ESMUC i dirigeix el Curs de Direcció d’Orquestra de Terrassa des del 2017. Fou fundador i director artístic del Festival de Pasqua de Cervera els sis primers anys.