ticket CB
Biel Garriga, violoncel
Quatuor Hanson
Obres de Bach, Haydn i Schumann
Homenatge al mestre Jesús de Monasterio
sold out
 
Jesús de Monasterio va destacar, a més de com a esplèndid violinista, com a pedagog, sent el mestre de Pau Casals, entre d'altres. És per això que en aquest concert sonarà una de les Suites de Bach, obra fetitxe lligada al llegendari violoncel·lista. Una altra faceta de Monasterio va ser la seva incansable tasca com a promotor i organitzador de concerts. La seva aposta més decidida va ser pels quartets de corda, i va organitzar nombrosos cicles itinerants per diverses ciutats espanyoles amb formacions franceses i alemanyes. Això va obrir les portes del gènere rei de la música de cambra a Espanya. Li retem homenatge amb la presència del Quartet Hanson, provinent de París, un dels més puixants del circuit internacional.
 
icon programRepertori
 
Johann Sebastian Bach
Suite per a violoncel n. 2 en re menor, BWV. 1008
Joseph Haydn
Quartet per a cordes n. 49 en si menor, op. 64/2, Hob. III:68
Robert Schumann
Quartet per a cordes n. 1 en la menor, op. 41/1
 
Biel Garriga
Biel Garriga

Nascut el 2006, inicia els seus estudis musicals a Malgrat de Mar. Actualment, estudia amb Peter Thiemann, professor al Conservatori Superior Liceu. Ha assistit també a masterclasses amb Daniel Mitnitsky, Hilel Zori i Gary Hoffman, i durant els últims anys ha participat en els cursos de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona. Ha actuat al Gran Teatre del Liceu, el Paranimf de la Universitat de Barcelona, el teatre i la catedral de Solsona, i a Cervera de la Marenda, entre altres llocs. El juny de 2023 va ser el solista d'una orquestra de trenta violoncels organitzada per motiu de celebració de la diada Pau Casals, dirigida pel mestre Antoni Ros Marbà, i forma part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Toca amb un violoncel Laberte del 1921 cedit per la Fundació Pau Casals, un instrument que va pertànyer al mateix Pau Casals.

Quatuor Hanson
Quatuor Hanson

Anton Hanson, Jules Dussap, violins | Gabrielle Lafait, viola | Simon Dechambre, violoncel

Fundat el 2013 a París, ha forjat una identitat musical que abasta un ampli espectre d'horitzons musicals, i ha treballat amb figures reconegudes internacionalment com Hatto Beyerle i Johannes Meissl, així com amb quartets representatius de l'Escola francesa com Ebène i Ysaÿe. El Quartet Hanson també està compromès amb compositors contemporanis com Toshio Hosokawa, Wolfgang Rihm i Mathias Pintscher. Ha guanyat diversos premis al Concurs de Ginebra, el Concurs Joseph Haydn de Viena i el Concurs Internacional de Cambra de Lió. El quartet actua en llocs tan prestigiosos com el Louvre Auditorium, el Wigmore Hall de Londres, la Philharmonie de París, el Victoria Hall de Ginebra, l'ORF Kulturhaus de Viena i també, regularment, a Àsia. Actua sovint amb músics com Bertrand Chamayou, Edgar Moreau, Adam Laloum, Pierre Genisson, Bruno Philippe, Vadim Kholodenko i Guillaume Bellom.