ticket CB
Johanna Wallroth, soprano
Malcolm Martineau, piano
Lieder de Schubert i cançons de Ives, Ullmann, Sibelius, Rangström, Grieg, Liszt i Debussy
Concert homenatge a Victoria de los Ángeles (1923 - 2005)
icon dayDissabte 29 d'abril 19:30 h
 
 
RECITAL LÍRIC
 
La soprano sueca Johanna Wallroth és una de les cantants més premiades del panorama líric europeu. “Gentil, flexible, expressiva”, segons el prestigiós crític Arturo Reverter, Wallroth impressiona per la puresa del seu timbre. A Comillas actuarà al costat de l'expert pianista Malcolm Martineau, un dels referents del món musical europeu. Tot un luxe que anticipa una vetllada memorable.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Nähe des Geliebten, D. 162
Bei dir allein, D. 866/2
Dass sie hier gewesen, D. 775
Die junge Nonne, D. 828
Nacht und Träume, D. 827
Seligkeit, D. 433
Die Forelle, D. 550
Erlafsee, D. 586
Vedi quanto adoro, D. 510
Charles Ives
Memories
The Cage
Viktor Ullmann
Claire Venus, op. 34/1
Jean Sibelius
En slända, op. 17/5
Ture Rangström
Flickan under nymånen
Edvard Grieg
Die verschwiegene Nachtigall, op. 48/4
Franz Liszt
Pace non trovo, S. 270a/1
Claude Debussy
Apparition
 
Johanna Wallroth
Johanna Wallroth

Johanna Wallroth es va donar a conèixer en guanyar el Primer premi en el Concurs Internacional de cant Mirjam Helin. Posteriorment, es va unir a l'Opernstudio de l'Òpera de Viena durant dues temporades  i va guanyar la prestigiosa beca Birgit Nilsson. Inicialment formada en la dansa, es va centrar en el cant, graduant-se a la Universität für Musik und darstellende Kunst de Viena (MDW). Va fer el seu udebut operístic el 2013 com a Barbarina (Le nozze di Figaro) al Teatre Ulriksdal d'Estocolm, i posteriorment ha cantat Eurydice (Orfeo ed Eurydice) a la MDW, Despina (Così fan tutte), Gretel (Hänsel und Gretel) i Susanna (Le nozze di Figaro) a l'Schlosstheater de Schönbrunn a Viena, Pamina (Die Zauberflöte) a l'Acadèmia Gnesin de Moscou, Ismene (Orpheus) al castell de Vadstena i Sandmännchen i Taumännchen (Hänsel und Gretel) a la Norrlandsoperan d'Umeå.

Malcolm Martineau
Malcolm Martineau

Reconegut com un dels principals pianistes acompanyants del Regne Unit, ha actuat a tot el món al costat dels cantants més reconeguts, incloent-hi Thomas Allen, Janet Baker, Florian Boesch, Elīna Garanča, Angela Gheorghiu, Susan Graham, Thomas Hampson, Simon Keenlyside, Angelika Kirchschlager, Felicity Lott, Anne Sofie von Otter i Sonya Yoncheva. Ha aparegut en els principals auditoris del món, incloent-hi el Barbican Centre, l'Òpera Estatal de Berlín, el Carnegie Hall, el Concertgebouw, el Gran Teatre del Liceu, el Teatre Mariïnski, la Metropolitan Opera, l'Òpera de Munic, l'Òpera de París, la Royal Opera House, La Scala, el Teatro Real, el Mozarteum de Salzburg, la Konzerthaus de Viena, el Musikverein i el Wigmore Hall, entre d'altres. Malcolm és professor d'acompanyament de piano a la Royal Academy of Music, i doctor honoris causa i International Fellow of Accompaniment al Reial Conservatori d'Escòcia.