Konstantin Krimmel, baríton
Marcelo Amaral, piano
Cançons de Vaughan Williams i lieder de Wolf i Schubert
icon dayDissabte 19 d'agost 19:30 h
ticket
sold out
Viatges. Konstantin Krimmel és el cantant revelació dels darrers anys, les seves aparicions en els diferents escenaris europeus no deixen ningú indiferent. El públic de la Schubertíada té la sort d’haver-lo descobert els primers, ja que forma part de les nostres programacions des de fa quatre anys. En el seu setè concert, Krimmel ens proposa, al costat del pianista brasiler Marcelo Amaral, un programa intens: les suggeridores Cançons de viatge del compositor britànic Ralph Vaughan Williams, la intensitat de les Cançons de l’arpista d'Hugo Wolf i una selecció de lieder de Schubert, que Krimmel ens il·luminarà amb el seu estil tan característic i personal.
 
icon programRepertori
 
Ralph Vaughan Williams
Songs of Travel
Hugo Wolf
Wer sich der Einsamkeit ergibt
An die Tür will ich schleichen
Wer nie sein Brot mit Tränen aß
Anakreons Grab
Franz Schubert
Der Pilgrim, D. 794
Totengräbers Heimweh D. 842
An den Mond D. 193
Die Sterne D. 684
Nachtstück D. 672
 
Konstantin Krimmel
Konstantin Krimmel

D'origen germano-romanès, va rebre la primera formació musical amb el Cor de Nens de St Georg a Ulm. Mentre encara era estudiant, va desenvolupar un especial amor pel concert i el repertori de lied; des de llavors ha guanyat nombrosos concursos, incloent-hi el 1r premi al Concurs Internacional de Lied Helmut Deutsch el 2019 i el 2n premi al Concurs Internacional de Cant 'Das Lied' a Heidelberg. Ha fet recitals a la Philharmonie de Colònia, a la Deutsche Oper i la Konzerthaus de Berlín, a l'Òpera de Frankfurt, a la Heidelberger Frühling, la Schubertíada i la Schubertiade Schwarzenberg, a la Fundación March, al Wigmore Hall i a l'Oxford Lieder. És membre del BBC New Generation Artists (2021-2023) i de l'Òpera de Baviera, on ha interpretat, entre d'altres, els papers de Guglielmo (Così fan tutte), Papageno (Die Zauberflöte), Harlekin (Ariadne auf Naxos) i Yoshio (Hanjo).

Marcelo Amaral
Marcelo Amaral

Qualificat pel New York Times com un "acompanyant de lied excepcional", el pianista brasiler Marcelo Amaral s'ha situat com un dels pianistes acompanyants més sol·licitats internacionalment. Va estudiar al Cleveland Institute of Music i la Universitat d'Indiana, i des que va guanyar el Concurs Internacional Robert Schumann el 2009 ha col·laborat amb nombrosos cantants, com ara Christoph Prégardien o Roman Trekel. És convidat habitualment al Wigmore Hall de Londres, la Schubertiade Schwarzenberg, el Festival d'Ais de Provença i a l'Oxford Lieder Festival. Entre les seves influències musicals més importants hi ha artistes destacats com Elly Ameling, Helmut Deutsch, Dietrich Fischer-Dieskau, Malcolm Martineau i Peter Schreier. Marcelo Amaral es membre del Consell d'Arts de l'Hugo-Wolf-Akademie i des de 2014 té una càtedra d'Interpretació de Lied a la Hochschule für Musik de Nuremberg.