ticket CB
Katja Maderer, soprano
Wolfram Rieger, piano
Lieder de Brahms, Dvořák, Wolf i Schubert
Concert inaugural
Divendres 16 d'agost 20:30 h
sold out
LiedTheFuture
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
Katja Maderer va ser un dels alumnes becats del projecte Lied the Future 2023; l'excel·lent impressió que va deixar i l'aposta continuada de la Schubertíada pel talent més jove han portat la soprano, de vint-i-tres anys, a oferir el concert inaugural enguany.
L'obra destacada
Les Cançons gitanes d'Antonín Dvořák (entre elles la cèlebre Cançons que la mare m'ensenyà) recullen l'esperit sensible i la cultura antiga del poble gitano, amb una música que evoca la seva tradició musical a Bohèmia, ben coneguda pel compositor.
 
icon programRepertori
 
Johannes Brahms
Meine Liebe ist grün, op. 63/5
Das Mädchen, op. 95/1
Sommerabend, op. 58/1
Salamander, op. 107/2
Von ewiger Liebe, op. 43/1
Die Mainacht, op. 43/2
Von waldbekränzter Höhe, op. 57/1
Antonín Dvořák
Zigeunermelodien, op. 55
Hugo Wolf
Spanisches Liederbuch (selecció)
Franz Schubert
Das Lied im Grünen, D. 917
Am Strome, D. 539
Ganymed, D. 544
Suleika I, D. 720
An die untergehende Sonne, D. 457
Nachtstück, D. 672
 
Katja Maderer
Katja Maderer

Katja Maderer va guanyar el 2020 el Bundeswettbewerb Gesang de Berlín i el 2022 va rebre, juntament amb el seu company de duo Amadeus Wiesensee, el premi especial a la millor interpretació de lied contemporani a l'Internationaler Wettbewerb für Liedkunst de Stuttgart. La jove soprano ja ha ofert concerts de concerts a l'Europäische Wochen de Passau, al MusikfestION de Nuremberg i a la Kammermusikwoche de Tabea Zimmermann i la Liedwoche de Christian Gerhaher a l'Schloss Elmau. També forma part del programa “Lied the Future”, impulsat per l'Associació Franz Schubert de Barcelona amb el suport de la Fundació Banc Sabadell; aquest programa li facilita concerts i classes magistrals a Espanya. Katja Maderer va completar la seva llicenciatura en cant amb la professora Christiane Iven a Munic i ara continua els seus estudis a la classe del professor Lars Woldt.

Wolfram Rieger
Wolfram Rieger

Va estudiar a la Hochschule für Musik a Munic amb Erik Werba i Helmut Deutsch i va assistir a diverses classes magistrals amb Elisabeth Schwarzkopf i Dietrich Fischer-Dieskau. Va començar a ensenyar a la Hochschule de Munic el 1991 quan encara era estudiant; el 1998 es va convertir en professor de la Hochschule für Musik "Hanns Eisler" de Berlín i ofereix regularment classes magistrals a Europa i el Japó. És convidat regularment a importants centres de música i festivals de tot el món, com ara les Schubertíades de Feldkirch i Vilabertran, el Concertgebouw d'Amsterdam, el Wigmore Hall de Londres i la Konzerthaus i el Musikverein de Viena. Ha acompanyat, entre d'altres, Brigitte Fassbaender, Barbara Bonney, Juliane Banse, Michelle Breedt, Thomas Hampson, Dietrich Fischer-Dieskau, Matthias Goerne i Thomas Quasthoff.