ticket CB
Maria Florea, violí
Àlex Ramírez, piano
 
Abel Tomàs, violí
Emma Stratton, piano
Integral de l'obra de Franz Schubert per a violí i piano
Dimarts 27 d'agost 20:30 h
sold out
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
El violí era un instrument amb el qual Franz Schubert estava molt familiaritzat; el tocava (i molt bé, segons diuen les cròniques) des de petit. Aquest concert aplega les sis obres que va escriure per a violí i piano: les quatre sonates, compostes entorn dels vint anys, i la Fantasia i el Rondó, de caràcter més virtuós, escrites deu anys després.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Sonata n. 1 en re major, D. 384
Sonata n. 3 en sol menor, D. 408
Sonata n. 4 en la major, D. 574
Sonata n. 2 en la menor, D. 385
Fantasia en do major, D. 934
Rondó en si menor, D. 895
 
Maria Florea
Maria Florea

Nascuda a Esparreguera (Barcelona) en una família de músics, Maria va iniciar els seus estudis de violí als quatre anys amb el seu pare, el violoncel·lista i director Cristian Florea, i només tenia set anys quan va interpretar el seu primer concert com a solista. Va estudiar a Barcelona i a l'Escuela Superior de Música Reina Sofía de Madrid. Va completar el seu màster en Interpretació a la Royal Academy of Music de Londres i va fer postgraus a la Universität Mozarteum de Salzburg i a la Musik-Akademie de Basilea. Com a solista i músic de cambra, ha actuat en sales de concerts d'Europa com el Palau de la Música Catalana i L'Auditori de Barcelona, el Teatro Monumental i l'Auditorio Nacional de Madrid, l'Ateneu Romanès de Bucarest i el Wigmore Hall de Londres; recentment ha realitzat una gira de dinou concerts com a solista a la Xina. És membre del Trio da Vinci, fundat el 2018.

Àlex Ramírez
Àlex Ramírez

Nascut a Barcelona, els seus principals mestres foren Margarita Serrat i Josep Colom. Va rebre classes de Paul Badura-Skoda, Alícia de Larrocha, Bernard Greenhouse o Rainer Schmidt. Guardonat a diversos concursos com a solista i com a músic de cambra, actualment es dedica principalment a la música de cambra. Les darreres temporades ha actuat al Concertgebouw d’Amsterdam, el Palau de la Música Catalana, la Stadthalle de Kronberg, L’Auditori o la Fundación Juan March. Durant els darrers quinze anys ha col·laborat assíduament amb la companyia teatral Títeres Etcétera, actuant al Gran Teatre del Liceu, el Festival Internacional de Santander, la Quinzena Musical Donostiarra, o el Festival of Wonder de Silkeborg (Dinamarca). Com a docent, ha impartit classe als conservatoris superiors del Liceu, Saragossa i Ciutat de Palma. És convidat anualment a l’Acadèmia i Festival Tihms a Bergen.

Abel Tomàs
Abel Tomàs

Nascut a Barcelona el 1980, va començar els seus estudis musicals amb el seu pare i el seu oncle. Posteriorment, va estudiar a l'Escuela Superior de Música Reina Sofía i a la Hochschule für Musik de Colònia. Als setze anys va ser membre fundador del Quartet Casals, un conjunt de música de cambra que manté un intens calendari d'activitat artística i actua a les sales més famoses d'Europa, Amèrica Llatina, els Estats Units i el Japó. Com a solista ha actuat amb diverses orquestres, entre les quals cal esmentar l’OBC, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Simfònica d’Euskadi i l’Orquestra Simfònica de la SWR de Stuttgart. L'any 2009 va fundar el Ludwig Trio juntament amb el seu germà Arnau Tomàs Realp i la pianista Hyo-Sun Lim. A banda de l'activitat concertística, Abel és professor de música de cambra a l'ESMUC, i a més imparteix classes magistrals tant a Europa com als Estats Units.

Emma Stratton
Emma Stratton

La pianista hispano-britànica Emma Stratton (Pals, 1999) va començar a fer classes de piano als sis anys. L'any 2021 va completar el seu grau a l'ESMUC, i actualment està cursant un màster en Interpretació de piano a la Hochschule für Musik und Theater d'Hamburg. Ha estat convidada a participar en festivals com el Festival Clasclás de Galícia i la Schubertíada, i ha ofert concerts a diversos auditoris i teatres de Catalunya, la resta d'Espanya i Alemanya. Ha participat en concursos de piano i ha estat guardonada amb diversos premis; entre ells, el Concurs Elise Meyer d'Hamburg (2022), i recentment ha estat seleccionada per les fundacions Live music now i Career Center per oferir concerts en diversos espais d'Hamburg. Des del 2021 és directora artística del Festival Clàssic Pals.