ticket CB
ticket CB
Ilker Arkayürek, tenor
Ammiel Bushakevitz, piano
Franz Schubert | Winterreise
Dissabte 4 de maig 19:30 h
sold out
 
El cicle de cançons Viatge d'hivern de Franz Schubert és una de les obres indelebles del repertori de la música d'Occident. La història del caminant que plora el seu desamor, la seva abstracció, la seva esperança i la seva solitud ens continuen commovent en l'actualitat, sobretot quan els intèrprets s'acosten al cicle amb devoció i humilitat. És el cas del tenor austríac Ilker Arcayürek, que ha interpretat l'obra en nombroses ocasions, i compta amb l'expert Ammiel Bushakevitz com a confident al piano, la labor d'acompanyament del qual resulta tan decisiu com la del mateix cantant.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Winterreise, D. 911
 
Ilker Arkayürek
Ilker Arkayürek

Nascut a Istanbul i criat a Viena, Ilker Arkayürek és un dels cantants més estimulants i versàtils dels últims anys. Ha estat membre de l'Opera Studio de Zuric (2009-2013), i membre de les companyies del Stadttheater de Klagenfurt (2013-2015) i del Staatstheater de Nurenberg (2015-2018). Els seus èxits recents inclouen el debut a la Canadian Opera Company com a Tamino (Die Zauberflöte); Ferrando (Così fan tutte) amb la Fundação Calouste Gulbenkian, i el paper d'Alfred (Die Fledermaus) a la Musikverein de Graz. Ilker és un intèrpret apassionat pel lied, i sovint es diu que té el do de narrar històries; ha ofert recitals al Festival Internacional d'Edimburg, el Wigmore Hall, la Wiener Konzerthaus, la Schubertiade, l'Òpera de Frankfurt, la Schubertíada, el Life Victoria Barcelona, l'Hugo Wolf Akademie de Stuttgart o la Park Avenue Armory de Nova York, entre d'altres.

Ammiel Bushakevitz
Ammiel Bushakevitz

Nascut a Jerusalem, va començar a tocar el piano als quatre anys. Apassionat per la cançó poètica des de molt jove, és reconegut internacionalment com a un dels millors acompanyants de la seva generació i actua regularment en destacats auditoris a Europa, Amèrica del Nord, Àfrica, Àsia i Austràlia. Va començar els seus estudis a Sud-àfrica, on es va criar, i va estudiar després a la Hochschule für Musik und Theater “Felix Mendelssohn Bartholdy” de Leipzig i al Conservatori Nacional de Música de París. És guanyador de nombrosos concursos, incloent-hi el del Wigmore Hall a Londres o el de l'Hugo-Wolf-Akademie de Stuttgart. Un dels últims estudiants privats de Dietrich Fischer-Dieskau, col·labora amb Thomas Hampson a l'Academia de Lied a Heidelberg. A més de les seves activitats com a pianista, Ammiel també es dedica a la musicologia i està especialitzat en la investigació sobre Schubert i Wagner.