ticket CB
Johannes Martin Kränzle, baríton
Hilko Dumno, piano
Franz Schubert | Winterreise
Dissabte 24 d'agost 20:30 h
sold out
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
Johannes Martin Kränzle va entusiasmar el públic que va assistir al seu debut a la Schubertíada fent valdre els seus dots d'intèrpret de personatges. Enguany torna per posar-se a la pell del que probablement és el personatge més complex del repertori, el caminant de Winterreise, el segon dels tres grans cicles de Franz Schubert, compost a partir de poemes de Wilhelm Müller.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Winterreise, D. 911
 
Johannes Martin Kränzle
Johannes Martin Kränzle

Nascut a Augsburg, va estudiar violí i direcció de teatre musical, i després d'estudiar cant amb Martin Gründler a Frankfurt va cantar les primeres òperes a Dortmund, Hannover i l'Òpera de Frankfurt. S'ha convertit en un dels barítons especialitzats en papers de caràcter més importants de la seva generació. Actua regularment als principals escenaris com els festivals de Salzburg, Bayreuth, Bregenz, Glyndebourne i Lucerna o els teatres d'òpera de Londres, París, Milà, Madrid, Zuric, Ginebra, Berlín, Munic, Hamburg, San Francisco o Nova York. El baríton es dedica regularment a fer recitals i cantar oratoris. El 1997 la seva òpera de cambra Der Wurm va ser guardonada amb un premi i es va estrenar en la competició de composició a Berlín. Des de 2016 la seva última composició, Lieder um Liebe, ha estat interpretada en nombroses ocasions a Alemanya i a l'estranger.

Hilko Dumno
Hilko Dumno

Hilko Dumno és professor de lied a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst de Frankfurt, on va ser alumne després d'estudiar piano a la Hochschule für Musik de Detmold. Els artistes amb els quals treballa regularment per tota Europa inclouen Christoph Prégardien, Hedwig Fassbender, Julia Kleiter i Johannes Martin Kränzle. Ha actuat al Festival Schleswig-Holstein, la Schubertiade Schwarzenberg, el Festival de Música de Dresden, el Festival de Lucerna, el Festival Amadeus de Ginebra i l'Òpera de Frankfurt. Els seus èxits artístics estan documentats amb enregistraments a les emissores de ràdio NDR, Hessische Rundfunks i Radio Suisse Romande i amb diversos CD com Songs of Love and Death amb Hedwig Fassbender, l'Italienisches Liederbuch amb Christoph Prégardien i Julia Kleiter i l'elogiat Das ewige Rätsel amb Johannes Martin Kränzle.