Josep Ramon Olivé, baríton
Victoria Guerrero, piano
Franz Schubert | Winterreise
Projecció de la pel·lícula Winterreise (2020), d'Inés García
icon dayDiumenge 13 d'agost 20:30 h
ticket
sold out
Un nou viatge. Si calgués escollir una única obra del repertori schubertià, segurament molts acabarien decantant-se pel Viatge d’hivern, la col·lecció de vint-i-quatre cançons que ens condueixen per un itinerari de vegades inquietant, de vegades melancòlic, alguns diuen que terrorífic, per l’ànima humana. En aquesta ocasió proposem una versió menys extrema, però potser més sorprenent: el magnífic duo format per Josep-Ramon Olivé i la pianista Victoria Guerrero interpretaran aquest cicle amb les imatges de la pel·lícula Winterreise d'Inés García de rerefons. La cineasta proposa un recull d’imatges de paisatges hivernals que tenen el mèrit de guiar sense condicionar l’escolta de la genial obra de Schubert. De vegades, ens cal fer nous viatges.
 
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Winterreise, D. 911
 
Josep Ramon Olivé
Josep Ramon Olivé

Nascut a Barcelona, comença els estudis de violoncel, piano i cant a l’Escolania de Montserrat; posteriorment estudia direcció coral i cant clàssic a l’ESMUC i continua la seva formació vocal a la Guildhall School of Music & Drama de Londres (d'on és, a més, guanyador de la Medalla d'or). Ha representat els papers de Comte (Le nozze di Figaro), Mercutio (Roméo et Juliette), Aeneas (Dido & Aeneas) o Tarquinius (The Rape of Lucretia), entre d'altres. Ha cantat els cicles Die schöne Magelone, Lieder eines fahrenden Gesellen, Dichterliebe, Histoires Naturelles, La bonne chanson o An die ferne Geliebte a la Schubertíada, el LIFE Victoria. L'Auditori o el Teatro de la Zarzuela. També ha participat en estrenes d'obres de compositors catalans com García-Demestres (L'eclipsi), Magrané (Diàlegs de Tirant e Carmesina) o García-Tomás (Chansons Trouvées).

Victoria Guerrero
Victoria Guerrero

El Premi Extraordinari del jurat a l'Internationaler Wettbewerb für Liedkunst de Stuttgart (2022) reconeixia i consolidava una vegada més la carrera d'aquesta pianista de Jerez com a intèrpret de lied; el premi s'afegia als ja aconseguits en els concursos Das Lied-International Song Competition de Heidelberg (2017) i Paula-Salomon-Lindberg-Liedwettbewerbs a la Universität der Künste de Berlín (2015). Victoria ha fet estudis de màster en Lied a la Hochschule für Musik de Freiburg i de postgraduat Solistenexamm a la Musikhochschule de Karlsruhe. Ha estat convidada a importants cicles de lied com la Schubertíada i el Cicle de Lied de la Zarzuela. El juny de 2022 va publicar el seu àlbum debut, petite MORT, amb la soprano Natalia Labourdette. És pianista acompanyant en el departament de cant de la Universität Mozarteum de Salzburg.

Inés García
Inés García

Nascuda a Bilbao el 1983, treballa entre el cinema i l'art contemporani, desenvolupant instal·lacions, vídeos, curtmetratges i llargmetratges. Recentment ha exposat individualment a la sala Rekalde SLIDES i la seva extensió TAKE OVER (Bilbao, 2023). A més el seu treball s'ha mostrat en exposicions com El Verb Harmònic a La Panera (Lleida, 2022), BIAM22 al Centri d’Art Lo Pati (Amposta, 2022), Glissements d’échelle a Obrador (Bilbao, 2022), Expanded Studio Project a la PS2 (Belfast, 2019), NEW SPAIN a la Galeria Solar (Vila do Conde, 2018) i en diversos espais de Barcelona, Madrid i de Santander. Els seus vídeos i pel·lícules han estat projectats en espais com el Palacio de Festivales de Santander o la Filmoteca de Catalunya; també als festivals DOCUMENTA MADRID, ZINEBI, LOOP, KurzFilm Oberhausen o Els Rencontres Internationales.