Christoph Prégardien, tenor
Daniel Heide, piano
Schwanengesang i altres lieder de Schubert
Dijous 17 d'agost 20:30 h
ticket
sold out
Obriu pas al mestre. Christoph Prégardien ha esdevingut per mèrits propis un dels artistes favorits del públic de la Schubertíada. Considerat per la comunitat internacional el mestre dels mestres en la interpretació dels lieder de Franz Schubert, encara ens faltava escoltar a la Canònica la seva interpretació del Cant del cigne, una obra plena de contrastos i reptes expressius. Entre les dues parts del cicle escoltarem tres obres mestres més de Schubert, les Cançons de l’arpista, que parlen de soledat i de desolació, sempre amb espai per a l’esperança.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Schwanengesang, D. 957
 
Im Walde, D. 708
Dass sie hier gewesen, D. 775
Wer sich der Einsamkeit ergibt, D. 478
Wer nie sein Brot mit Tränen aß, D. 479
An die Türen will ich schleichen, D. 480
 
Christoph Prégardien
Christoph Prégardien

Precís control vocal, dicció clara, musicalitat intel·ligent i l'habilitat d'arribar al cor amb tot el que canta assegura a Christoph Prégardien un lloc entre els més importants tenors lírics del món. Actua regularment amb orquestres d'arreu, incloent-hi les Filharmòniques de Viena i de Berlín, l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, l'Orquestra del Concertgebouw d'Amsterdam, la Staatskapelle de Dresden o la Gewandhausorchester de Leipzig. El seu ampli repertori orquestral inclou els grans oratoris barrocs, clàssics i romàntics, així com obres del segle XVII (Monteverdi, Purcell, Schütz) i del XX (Britten, Killmayer, Rihm, Stravinsky). La docència és una part important de la vida musical del tenor; des del 2004 és professor de la Hochschule für Musik und Tanz de Colònia i, a més, imparteix regularment masterclasses a joves cantants de tot el món.

Daniel Heide
Daniel Heide

És un dels pianistes acompanyants i de cambra més sol·licitats de la seva generació, que ofereix concerts per tota Europa i Àsia des de la seva graduació a la Hochschule für Musik “Franz Liszt” de Weimar. Entre els seus cantants habituals hi ha Andrè Schuen, Christoph Prégardien, Roman Trekel, Katharina Konradi i Konstantin Krimmel. En el terreny de la música de cambra ha fet concerts amb solistes com Tabea Zimmermann, Antje Weithaas, Wolfgang Emanuel Schmidt o Konstanze von Gutzeit. El seu CD “Poêmes” amb la mezzosoprano Stella Doufexis, amb cançons de Claude Debussy, va rebre el Premi de la Crítica Discogràfia Alemanya 2013 i des de llavors els seus enregistraments han rebut diversos premis, entre ells un ECHO Klassik 2016 o dos Opus Klassik, el 2019 i el 2022, amb Andrè Schuen. Des del 2011 dirigeix el cicle de concerts Der Lyrische Salon a Weimar.