Cosmos Quartet
Miquel Ramos, clarinet
José Vicente Castelló, trompa
Lola Descours, fagot
Joaquín Arrabal, contrabaix
Obres de Widmann i Schubert
icon dayDimarts 22 d'agost 20:30 h
ticket
sold out
Efecte mirall. L’Octet de Schubert combina melodies meravelloses amb una exuberància gairebé simfònica; el compositor mostra amb aquesta obra el seu talent per crear textures orquestrals plenes de color amb només vuit instruments. L'Octet és una de les peces favorites dels schubertians, entre ells, Jörg Widmann, compositor resident de la Filharmònica de Berlín i el compositor viu més tocat i estimat arreu del món; Widmann ret homenatge a Schubert amb el seu propi Octet. Per interpretar totes dues obres comptem amb el Cosmos Quartet i alguns dels millors solistes instrumentals del país.
 
icon programRepertori
 
Jörg Widmann
Octet
Franz Schubert
Octet en fa major, D. 803
 
Cosmos Quartet
Cosmos Quartet
Cosmos Quartet

Helena Satué eta Bernat Prat, biolinak | Lara Fernández, biolina | Oriol Prat, biolontxeloa

Cosmos Quartet 2014an jaio zen Bartzelonan, eta gaur egungo ganberako harizko laukote erakargarrienetako bat bilakatu da. 2018an lehen sariak lortu zituen Heidelberg-eko Irene Steels-Wilsing Foundation Competition eta BBVA Montserrat Alavedra-ko Ganbera Musika lehiaketetan, besteak beste. Heidelberg-eko Streichquartettfest, Bartzelonako Auditori, Schubertíada, Donostiako Musika Hamabostaldia, Palau de la Música Catalana, Londresko Wigmore Hall, Belgikako Gent Festival van Vlaanderen, Pau Casals Jaialdia, Montgríko Torroella Jaialdia eta Eskoziako East Neuk Festival jaialdietan parte hartzera gonbidatu dute taldea. 2021-22 denboralditik 2023-24 denboraldira Palau de la Música Catalanako egoiliarra da laukotea, Robert Schumann, Johannes Brahms eta Anton Weberni eskainitako zortzi kontzertuko zikloarekin. Laukoteak David Bagué Bartzelonako lutier ospetsuak propio egindako instrumentuekin jotzen du.

Miquel Ramos
Miquel Ramos

És integrant del quintet de vent Azahar Ensemble, amb qui ha actuat en sales com l’Elbphilharmonie d’Hamburg, la Musikverein de Viena, la Philharmonie de Berlín i el Mozarteum de Salzburg, així com en els principals festivals del panorama europeu. Des de l’any 2012 és membre del projecte musical europeu Spira Mirabilis. Col·labora regularment com a solista amb orquestres com la Tonhalle-Orchester de Zúric, la Luzerner Sinfonieorchester, la Bergen Philharmonic o l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Actualment es troba en període de prova com a clarinet co-principal amb la BBC Symphony Orchestra i com a clarinet principal amb la Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. És convidat regularment com a docent a orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Joven Orquesta Nacional de España. Paral·lelament, ha exercit com a professor de quintet de vent al Conservatori Superior de Música d'Aragó.

José Vicente Castelló
José Vicente Castelló

Nascut a Alacant, és un dels trompistes més reconeguts de la seva generació a Europa. Va estudiar amb Radovan Vlatkovic a l'Escuela Superior de Música Reina Sofia de Madrid. Paral·lelament als seus estudis musicals, va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat d'Alacant. Avalen la seva trajectòria premis internacionals com el Bärenreiter Preis en el concurs ARD de Munic i una menció honorífica a la Prague Spring Music Competition. Sota la tutela de Claudio Abbado va ser primer trompa de la Gustav Mahler Jugendorchester i de l'Orchestra Mozart de Bolonya, a més de membre de l'Orquestra del Festival de Lucerna. Col·labora com a primer trompa amb algunes de les millors orquestres d'Europa. En l'actualitat compagina la seva activitat artística com a primer trompa a la Mahler Chamber Orchestra amb la docència en la Musikhochschule de Freiburg a Alemanya.

Lola Descours
Lola Descours

Premiada al prestigiós Concurs Txaikovski el 2019, Lola Descours s'ha situat com un dels músics amb més talent de la seva generació. Actualment, Lola és fagot solista a l'Orquestra Filharmònica de Rotterdam sota la direcció principal de Lahav Shani. És convidada regularment per orquestres de renom mundial com la del Concertgebouw d'Amsterdam, la Mahler Chamber Orchestra, la Filharmònica de Londres o la Simfònica de Bamberg, amb les quals ha actuat en els millors escenaris del món. Interessada en expandir constantment els seus límits artístics i les seves fonts d'inspiració, ha actuat en nombrosos festivals arreu del món. El 2018 va fundar el Cocteau Trio amb el clarinetista Renaud Guy-Rousseau i l'oboista Ilyes Boufadden, i més recentment, el Trio ABC with Accordeon and Contrabass amb Elodie Soulard i Ulysse Vigreux.

Joaquín Arrabal
Joaquín Arrabal

Antic alumne de la Escuela Superior de Música Reina Sofia, on el mes de juny de 2012 va rebre de mans de Sa Majestat la Reina la Menció d’alumne més excel·lent de la seva promoció. També ha estat guardonat dins del cicle de concerts “El primer Palau” i amb el Primer Premi a l’edició XX del Certamen “Pedro Bote” de Villafranca de los Barros. Ha estat membre de la JONDE, EUYO i Gustav Mahler Jugendorchester, i participant a festivals com el Festival Pau Casals de Prades, Festival Turina de Sevilla o Festival de Música de Santander entre d’altres. Ha col·laborat amb orquestres professionals com la Mahler Chamber Orchestra, Utopía, Orquesta Nacional de España, Orquesta Filarmónica de Santiago o Orquesta Sinfónica de Castilla y León, entre d’altres. Actualment és solista de contrabaixos a l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, membre de MusicÆterna i professor al Conservatori del Liceu.