Matthias Goerne, baríton
Alexander Schmalcz, piano
Lieder de Beethoven, Wolf, Reger, Schubert i Brahms
icon dayDissabte 26 d'agost 20:30 h
ticket
sold out
Narrador d’històries. No per habituals deixen de ser excepcionals les propostes que ens fan cada estiu Matthias Goerne i Alexander Schmalcz a Vilabertran. Enguany ens proposen un programa de cançons que gira al voltant de l’espiritualitat, en les seves facetes més variades. Com sempre, un viatge estimulant perquè, a més de ser un gran cantant, dels que més dominen l’escenari, Goerne és un gran narrador d’històries.
 
icon programRepertori
 
Ludwig van Beethoven
Sechs Lieder von Gellert, op. 48
An die Hoffnung, op. 32
Hugo Wolf (1860-1903)
Spanisches Liederbuch, HWW. 129. Geistliche Lieder (selecció)
Max Reger (1873-1916)
Zwei geistliche Lieder, op. 105
Ludwig van Beethoven
An die Hoffnung, op. 94
Franz Schubert (1797-1828)
Litanei, auf das Fest Allerseelen, D. 343
Johannes Brahms (1833-1897)
Vier ernste Gesänge, op. 121
 
Matthias Goerne
Matthias Goerne

Matthias Goerne és convidat regularment als festivals i auditoris més importants del món, com el Wigmore Hall de Londres o el Carnegie Hall de Nova York. En la seva important carrera com a intèrpret de lied l'han acompanyat pianistes com Pierre-Laurent Aimard, Leif Ove Andsnes, Alfred Brendel,Christoph Eschenbach, Elisabeth Leonskaja o Alexander Schmalcz. Des que va debutar com a cantant d'òpera al Festival de Salzburg el 1997 com a Papageno (Die Zauberflöte), ha estat convidat per actuar a la ROH de Londres, el Teatro Real de Madrid, la Semperoper de Dresden, la Metropolitan Opera House de Nova York o el Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Ha interpretat entre d'altres els papers wagnerians de Wolfram (Tannhäuser) i Kurwenal (Tristan und Isolde) i els protagonistes de Lear d'Aribert Reimann o Wozzeck d’Alban Berg.

Alexander Schmalcz
Alexander Schmalcz

Alexander Schmalcz va rebre les seves primeres classes de piano com a corista al Dresden Kreuzchor; va estudiar als Conservatoris de Dresden i Utrecht i a la Guildhall School of Music & Drama de Londres. Ha guanyat nombrosos premis, incloent-hi el concurs Nederlands Impressariat l'any 1995 (juntament amb el seu trio de piano) i el Premi Gerald Moore i el Premi d'acompanyant Megan Foster el 1996. Actua regularment a les sales de concert més importants com ara el Wigmore Hall de Londres, la Schubertiade Schwarzenberg, el Concertgebouw d'Amsterdam, la Royal Opera House de Londres o el Kennedy Center de Washington DC. Treballa regularment amb cantants com Matthias Goerne, Peter Schreier, Grace Bumbry, Konrad Jarnot o Stephan Loges. Els seus companys de música de cambra inclouen el Petersen Quartet i el violoncel·lista Claus Reichardt. És professor a la Hochschule "Robert Schumann" de Düsseldorf des de 1999.