Katja Maderer, soprano
Amadeus Wiesensee, piano
Antoni Colomer, comentaris
Lieder d'Hugo Wolf
icon dayDilluns 13 de març, 19:00 h
ticket
sold out
LiedTheFuture
AMB MOTIU DEL 163È ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DEL COMPOSITOR HUGO WOLF (1860-1903)
Recital comentat

La cançó poètica no s'entendria sense l’obra del compositor austríac Hugo Wolf. El seu segell personal i l'estil tan peculiar converteixen els seus lieder en un corpus musical d’enorme valor. L’Associació Franz Schubert dedicarà els anys vinents un esforç especial a difondre l’obra de Wolf, encara massa desconeguda per a molts melòmans. Aquest recital, que es farà en els salons del Cercle del Liceu, suposa la primera activitat en aquest nou eix programàtic de la Schubertíada i proposa el debut a Espanya de la jove soprano alemanya Katja Maderer, un talent excepcional en l’àmbit de la interpretació del lied.
 
icon programRepertori
 
Hugo Wolf
Spanisches Liederbuch (selecció)
Klinge, klinge mein Pandero
Bedeckt mich mit Blumen
Sagt, seid Ihr es, feiner Herr
Geh Geliebter, geh jetzt
 
Goethe-Lieder (selecció)
Die Spröde
Die Bekehrte
Italienisches Liederbuch (selecció)
Gesegnet sei das Grün
Mein Liebster singt am Haus
Nein, junger Herr
Ich esse nun mein Brot nicht trocken mehr
O wär dein Haus durchsichtig wie ein Glas
Mein Liebster ist so klein
Schweig einmal still
Wenn du, mein Liebster steigst zum Himmel auf
 
Mörike-Lieder (selecció)
Auf einer Wanderung
An eine Äolsharfe
Lied vom Winde
Das verlassene Mägdlein
Im Frühling
Der Knabe und das Immlein
Er ist‘s
 
Katja Maderer
Katja Maderer

Katja Maderer va guanyar el 2020 el Bundeswettbewerb Gesang de Berlín i el 2022 va rebre, juntament amb el seu company de duo Amadeus Wiesensee, el premi especial a la millor interpretació de lied contemporani a l'Internationaler Wettbewerb für Liedkunst de Stuttgart. La jove soprano ja ha ofert concerts de concerts a l'Europäische Wochen de Passau, al MusikfestION de Nuremberg i a la Kammermusikwoche de Tabea Zimmermann i la Liedwoche de Christian Gerhaher a l'Schloss Elmau. També forma part del programa “Lied the Future”, impulsat per l'Associació Franz Schubert de Barcelona amb el suport de la Fundació Banc Sabadell; aquest programa li facilita concerts i classes magistrals a Espanya. Katja Maderer va completar la seva llicenciatura en cant amb la professora Christiane Iven a Munic i ara continua els seus estudis a la classe del professor Lars Woldt.

Amadeus Wiesensee
Amadeus Wiesensee

Nascut el 1993, va debutar als dotze anys amb l'Orquestra de la Ràdio de Munic. El 2019, el Süddeutsche Zeitung va qualificar la seva interpretació del Trio amb piano n. 1 de Brahms com a “poètica i captivadora, de primera classe”, mentre que el Münchner Abendzeitung el nomenava “Estrella cultural de l'any” en la categoria de música clàssica. Ha actuat, entre altres llocs, al Festival de Mecklemburg-Pomerània Occidental, el Festival de Piano del Ruhr, el Festival de Música de Slesvig-Holstein, el Festival de Música del Rheingau i el Festival Mozart de Würzburg. L'any 2021 va ser guardonat amb el Kunstförderpreis de Baviera. Durant la temporada 2021/22 va ser el primer artista resident de la Beethoven-Haus de Bonn, va debutar a la Frauenkirche de Dresden, al Festival Beethoven de Bonn, a la Glocke de Bremen i a l'Schloss Elmau amb les Variacions Goldberg.

 

Accés restringit per a socis del Cercle del Liceu, Associació Franz Schubert i convidats, segons disponibilitat.

En col·laboració amb

Palau de la Música

Els músics son becats del programa "Lied the Future" patrocinat per la Fundació Banc Sabadell

Palau de la Música