Ferran Albrich, baríton
Albert Guinovart, piano
Oriol Prat, violoncel
Lieder de Schubert i cançons de Toldrà, Brotons, Guinovart i Domènech
Homenatge al poeta Joan Margarit
icon dayDivendres 11 d'agost 20:30 h | Dissabte 12 d'agost 12:00 h
ticket
sold out
LiedTheFuture
La poesia de Joan Margarit. De vegades cal recordar-ho: la cançó neix de la poesia. El talentós baríton Ferran Albrich proposa un projecte molt personal que li és molt proper: a tall de confidència, ens agafa de la mà i ens apropa al món poètic de Joan Margarit. I ho fa molt ben acompanyat, ni més ni menys que per tres dels compositors més il·lustres i d'èxit del país com són Albert Guinovart, Salvador Brotons i Jordi Domènech, que s’han capbussat en la poesia de Margarit per traslladar-nos tota la seva màgia i demostrar que la poesia no és més que emocions fetes paraules.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Ganymed, D. 544
Atys, D. 585
An die Leier, D. 737
Frühlingsglaube, D. 686
Eduard Toldrà
Festeig
Les garbes dormen al camp
Platxèria
Aquarel·la del Montseny
Camins de fada
Salvador Brotons
Albert Guinovart
Jordi Domènech
Cicle de cançons a partir de poemes de Joan Margarit
(estrena absoluta, encàrrec de Ferran Albrich i de la Schubertíada)
 
Ferran Albrich
Ferran Albrich
Ferran Albrich

Nascut el 1990, inicià els estudis musicals com a violoncel·lista i es graduà a Detmold (Alemanya). El 2013 inicià els estudis de cant també a Alemanya i els finalitzà el 2019 al Conservatori del Liceu. A partir de 2020 debuta en alguns dels escenaris més destacats de la lírica a Catalunya com la Schubertíada, el Barcelona Obertura Spring Festival o el Festival de Peralada. Ha actuat també a sales com L'Auditori, el Palau de la Música o el Teatro Arriaga de Bilbao, interpretant tant oratori com òpera i lied. En l'àmbit del lied, ha interpretat cicles com Winterreise, Lieder eines fahrenden Gesellen, Kindertotenlieder, Des Knaben Wunderhorn, Don Quichotte à Dulcinée, Dichterliebe, Liederkreis op. 24 i op. 39, Vier ernste Gesänge, An die ferne Geliebte, Fêtes Galantes, Tel jour telle nuit o Old American Songs.

Albert Guinovart
Albert Guinovart

El compositor i pianista Albert Guinovart és l'hereu d'excepció de l'extraordinari renaixement cultural que amb gran força emergí a la Catalunya de principis del segle XX. La seva prolífica obra comprèn la composició de dues òperes, un ballet, un nombrós catàleg d'obres simfòniques i una no menys important producció de repertori de cambra, sent el piano una constant que l'acompanya des dels inicis de la seva carrera. Com a intèrpret, Albert Guinovart ha ofert concerts interpretant les seves composicions, així com el gran repertori, en nombrosos recitals en les més prestigioses sales de concerts d’Europa, Amèrica, Japó i Austràlia. No és difícil trobar-lo en importants cicles de concerts i ens ha deixat moments per a la història amb els recitals que va oferir per tot el món al costat de Victoria de los Ángeles.

Oriol Prat
Oriol Prat

Oriol Prat Sabater va completar el seu màster a la Musikhochschule de Stuttgart amb Claudio Bohórquez. El 2013 va entrar a formar part com a violoncel·lista al Cosmos Quartet, i va treballar amb Lluís Claret. El 2012 va acabar els estudis superiors a l'ESMuC amb Damian Martínez, i va rebre classes de música de cambra amb el Quartet Casals i amb Kennedy Moretti. El 2005 va guanyar el primer premi al Concurs Arjau de Barcelona i el mateix any va començar a tocar a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya; posteriorment, el 2013, va entrar a la Joven Orquesta Nacional de España.

 
 
 
 

Ferran Albrich va ser becat del programa "Lied the Future" patrocinat per la Fundació Banc Sabadell

Palau de la Música