ticket CB
Julia Kleiter, soprano
Julius Drake, piano
Cançons de Brahms, Schubert, Britten, Previn i Strauss
Dimecres 21 d'agost 20:30 h
ticket
sold out
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
Un any més, i en van quatre, la refinada i elegant soprano Julia Kleiter aprofundeix en el repertori i ens proposa un programa que combina obres ben conegudes amb d'altres poc habituals; la primera part estarà dedicada a Brahms i Schubert, mentre que la segona se centra en la cançó del segle XX.
L'obra destacada
L'amistat entre Benjamin Britten i el poeta W. H. Auden va ser l'origen de diverses obres musicals, la primera de les quals va ser el cicle On this island, una obra variada amb música inspirada tant en el Barroc com en la música de ball dels anys 30, contemporània del cicle.
 
icon programRepertori
 
Johannes Brahms
Es ging ein Maidlein zarte
Da unten im Tale
Es steht ein Lind
Die Sonne scheint nicht mehr
Erlaube mir, feinś Mädchen
Schwesterlein, Schwesterlein
Feinsliebchen
Franz Schubert
Ständchen, D. 957/4
Der Jüngling an der Quelle, D. 300
Der Wanderer an den Mond, D. 870
Erster Verlust, D. 226
Gretchen am Spinnrade, D. 118
Benjamin Britten
On this island, op. 11
André Previn
Three Dickinson songs
Richard Strauss
Waldseligkeit, op.49/1
Das Rosenband, op.36/1
Befreit, op.39/4
 
Julia Kleiter
Julia Kleiter

Julia Kleiter va fer el seu debut operístic el 2004, com a Pamina (Die Zauberflöte), a l'Òpera de la Bastilla de París. Ha interpretat, entre d'altres, els papers de Comtessa (Le nozze di Figaro), Ilia (Idomeneo), Agathe (Der Freischütz), Donna Anna (Don Giovanni) o Eva (Die Meistersinger von Nürnberg). Recentment, ha cantat l'Stabat Mater i el Requiem de Dvořák, Das Paradies und die Peri de Schumann, Ein deutsches Requiem de Brahms, La creació de Haydn, L'Oratori de Nadal de Bach i el Te Deum de Bruckner. Julia Kleiter ofereix sovint recitals de cançó al Wigmore Hall de Londres, a París, Madrid, Munic i a la Schubertiade Schwarzenberg. Actua regularment amb els pianistes Michael Gees i Julius Drake i ha actuat també a la Pierre Boulez Saal de Berlín, el Musikverein de Viena, el Mozarteum de Salzburg i la Philharmonie d'Essen.

Julius Drake
Julius Drake

Julius Drake viu a Londres i gaudeix d'una reputació internacional com un dels millors instrumentistes del seu camp, col·laborant amb molts dels principals artistes del món. «The New Yorker» l'ha descrit com un “pianista acompanyant sense parió”. Apareix regularment en els principals auditoris i festivals de música. El seu apassionat interès per la cançó ha generat invitacions per dissenyar sèries de cançons per al Wigmore Hall de Londres, la BBC i el Royal Concertgebouw, Amsterdam. La seva sèrie anual de recitals de cançons –Julius Drake and Friends– a l'històric Middle Temple Hall de Londres ha presentat recitals amb molts cantants destacats com Thomas Allen, Olaf Bär, Ian Bostridge, Angelika Kirchschlager, Iestyn Davies, Veronique Gens, Felicity Lott, Simon Keenlyside, Christopher Maltman o Christoph Prégardien.