ticket CB
Gabriel Rollinson, baríton
Hartmut Höll, piano
Lieder de Schubert i cançons de Still
Dijous 22 d'agost 20:30 h
sold out
LiedTheFuture
 
Ras i curt
Què ens hi trobarem?
El concert reuneix dos debuts a la Schubertíada: el del veterà pianista Hartmut Höll, acompanyant durant dècades de Dietrich Fischer-Dieskau i Renée Fleming, i el del baríton germano-americà Gabriel Rollinson. El programa recull els origens del jove cantant, que ha triat per a la seva presentació a Vilabertran obres de Franz Schubert i del compositor nord-americà William Grant Still.
El compositor destacat
Conegut com el degà dels compositors afroamericans, William Grant Still (1895-1978) va desenvolupar una extensa carrera com a director i compositor, trencant moltes de les barreres que la societat li imposava pel color de la seva pell. El seu catàleg abasta més de dues-centes obres, entre elles cinc simfonies, vint òperes i un bon nombre de cançons, una selecció de les quals escoltarem en aquest concert.
 
icon programRepertori
 
Franz Schubert
Die abgeblühte Linde, D. 514
Der Flug der Zeit, D. 515
Der Tod und das Mädchen, D. 531
 
Auf der Donau, D. 553
Wie Ulfru fischt, D. 525
Der Schiffer, D. 536
 
Der Unglückliche, D. 713
Hoffnung, D. 637
Der Jüngling am Bache, D. 638
 
Über Wildemann, D. 884
Die Erscheinung, D. 229
Todesmusik, D. 758
William Grant Still
Songs of Separation
 
Bayou Home
Up There
Song for the Lonely
Mississippi
 
Grief
Citadel
Plain Chant for America
 
Gabriel Rollinson
Gabriel Rollinson

Nascut a Anglaterra de família alemanya i nord-americana, Gabriel Rollinson va estudiar a la Manhattan School of Music, a la Theaterakademie August Everding de Múnic i a la Hochschule für Musik de Karlsruhe. Va ser membre dels Opera Studios de l'Òpera de Frankfurt i de l'Òpera Estatal de Baviera, i la temporada 2023/24 es va unir a la companyia de l'Staatstheater de Mainz. Ha estrenat diverses obres, incloent-hi el paper d'Arturo Cidre (Caruso a Cuba de Micha Hamel) per a l'Òpera Nacional Holandesa i el paper de Thron (Vom Stern, der nicht leuchten konnte d'Elisabeth Naske) per al Festival de Salzburg. També ha estrenat el cicle de cançons Seeking You de Joseph Rubinstein. Ha enregistrat el seu primer àlbum de cançons amb música del compositor americà William Grant Still en col·laboració amb el pianista Hartmut Höll i CPO Records/SWR Radio.

Hartmut Höll
Hartmut Höll

Durant dècades, Hartmut Höll ha estat un dels pianistes acompanyats més sol·licitats. Entre altres cantants, va acompanyar durant dècades Dietrich Fischer-Dieskau, Renée Fleming i Mitsuko Shirai. Com a professor a la Hochschule für Musik de Karlsruhe, està estretament relacionat amb la generació més jove d'artistes, formant duo també amb la mezzosoprano Yajie Zhang, els tenors Ilker Arcayürek i Kieran Carrel i el baríton Gabriel Rollinson. Els seus companys de música de cambra han estat Tabea Zimmermann, Eduard Brunner, Jörg Widmann i Sabine Meyer. Ha enregistrat una seixantena de CD que abasten un repertori molt divers i ampli. Molts han rebut premis internacionals com el Diapason d'Or i el Premi de la Crítica Alemanya. Recentment, ha enregistrat un CD de cançons del compositor afroamericà William Grant Still en col·laboració amb Gabriel Rollinson, i un de cançons xineses amb Changyong Liao.